Dé beste website
voor starters op de woningmarkt

Advertenties

 http://www.starteasy.nl/Contact/
 http://www.larosmakelaardij.nl/
 http://www.pietwarmerdammakelaardij.nl/

Stap 1. Persoonlijk situatie

De zoektocht naar een starterswoning begint met het onderzoeken van jouw woonwensen en persoonlijke situatie. Bedenk bijvoorbeeld aan welke eisen jouw toekomstige woning moet voldoen, in welke gemeente  jij wilt wonen en hoeveel geld jij kan uitgeven aan een woning. Probeer je goed te oriënteren en jouw eigen situatie in beeld te brengen. Dit maakt het zoeken naar een leuke woning een stuk makkelijker.

Woonwensen

Zeker nu het op de woningmarkt wat slechter gaat, is het aanbod van woningen erg groot. Toch blijft het voor starters nog steeds lastig om geschikte woonruimte te vinden. Starters zoeken vaak zonder gerichte woonwensen naar een huis.

Om meer gericht naar een woning te kunnen zoeken, is het goed om je persoonlijke situatie in beeld te brengen. Zet al je wensen op papier. Rangschik je wensen naar belangrijkheid en ga dan gewoon eens kijken welke huizen aantrekkelijk blijven. Om je te helpen met een woonwensenlijst heeft StartEasy de Woonwensentest ontwikkeld. Een makkelijke en snelle test om eens te kijken waar je al wel en niet over hebt nagedacht. 

Financieel

Natuurlijk kan een starter niet altijd een woning vinden die aan alle eisen voldoet. Al is het maar, omdat een villa met uitzicht op zee of een herenhuis aan de gracht in het centrum financieel niet haalbaar is. Zet daarom niet alleen je persoonlijke wensen op papier, maar oriënteer je tevens naar jouw financiële mogelijkheden.

Door je vooraf financieel goed te oriënteren, voorkom je later teleurstellingen. Breng een bezoek aan de bank of een financieel adviseur. Zij praten je graag bij over de mogelijkheden en de kansen die er voor jou op de woningmarkt zijn. Zet jouw financiële mogelijkheden eens op een rijtje. Hiermee krijg je een beter overzicht van de prijsklasse waarin je kan zoeken.

Makelaar

Ook is het slim om na te denken of je misschien een aankopend makelaar wil inschakelen of dat je de aankoop van een woning zelf wil regelen. Meer over de makelaar is te vinden in de volgende stap 'Contact met de makelaar'.  


Aanbod van starterswoningen is mogelijk gemaakt door huizenzoeker.nl

2012 © Copyright StartEasy.nl | Ontwikkeling Lined