Dé beste website
voor starters op de woningmarkt

Advertenties

 http://www.starteasy.nl/Contact/
 http://www.larosmakelaardij.nl/
 http://www.pietwarmerdammakelaardij.nl/

Stap 2. Contact met makelaar

Als jij jouw wensen op een rijtje hebt staan en hebt uitgezocht wat je financiële mogelijkheden zijn, dan kan de zoektocht echt beginnen. Op diverse internetsites en vaak ook in lokale kranten, adverteren makelaars met de huizen die in de verkoop staan. Ook op StartEasy.nl geven wij jou een overzicht van alle starterswoningen die te koop staan bij jou in de buurt.

Makelaar

Om erachter te komen welke huizen binnenkort in jouw regio in de verkoop komen, kan je ook gewoon de makelaar bellen. Vaak hebben makelaardijen mogelijkheden om je in een zoeksysteem in te schrijven. Op deze manier ben jij meteen op de hoogte als een woning naar jouw wens te koop komt te staan.

Als jij een huis gevonden hebt dat wellicht aan je smaak voldoet, kom je al snel in aanraking met een makelaar. Het grootste deel van de huizen staat namelijk te koop bij een makelaar. 

Aankopend makelaar

Op dit moment is het ook goed om na te denken over het inschakelen van een aankopend makelaar. Een aankopend makelaar helpt je bij het zoeken van een huis, gaat mee tijdens het bezichtigen van een huis en regelt de onderhandeling over de koopprijs. Een aankopend makelaar kost geld en mensen vinden het ook vaak niet erg om zelf te onderhandelen.

Wat kopers wel vaak vergeten is dat zij met emotie een woning gaan kopen. Een aankoopmakelaar heeft die niet. Hij hoeft er tenslotte niet in te wonen. Daardoor kan hij meer geduld opbrengen en waarschijnlijk meer van de vraagprijs af krijgen. Een aankoopmakelaar kan zijn geld dus dubbel en dwars waard zijn met de onderhandeling.

Internetverkoop

Tegenwoordig groeit ook het aantal woningen dat alleen te koop staat via internet. Als je een huis gaat bezichtigen zijn alleen de verkopers aanwezig en geen makelaar. Maar als jij daarna nog meer informatie over het huis wilt hebben of gaat onderhandelen, dan heb je alsnog te maken met een makelaar.

Bezichtiging

Als jij een afspraak met de makelaar heb gemaakt, dan kan je een huis gaan bezichtigen. De eerste keer is dit vaak best spannend. Je loopt zomaar een huis van iemand anders binnen. Soms weet je direct dat dit niet het huis voor jouw toekomst is, maar misschien lijkt het je wel interessant.

Tijdens een bezichtiging hoef je nog geen bod bij de makelaar te doen. De makelaar zal vragen of je het huis leuk vind en of het aan je wensen voldoet. Maar je kan rustig nog even naar huis gaan en nadenken of je ook een bod wil doen. 

Onderhandelen

Als jij een huis hebt gezien dat aan jouw wensen voldoet en ook nog eens in jouw prijsklasse valt, dan kan je gaan onderhandelen over de prijs. Meer informatie over het onderhandelen vindt je in de volgende stap van het stappenplan Onderhandeling. 
 


Aanbod van starterswoningen is mogelijk gemaakt door huizenzoeker.nl

2012 © Copyright StartEasy.nl | Ontwikkeling Lined