Dé beste website
voor starters op de woningmarkt

Checklists

Met de checklist van StartEasy krijg je duidelijk antwoord en hulp om je door alle processen op de woningmarkt te begeleiden...
Heel eenvoudig.. download ze hieronder!

Onderhandelen

In deze checklist staan alle onderhandeltips overzichtelijk op een rijtje. Het is goed om voor de onderhandeling start, eens rustig deze tips door te lezen. Op die manier ga je goed voorbereid de onderhandelingen in. 
Download PDF 67.76k

Hulp ouders

Veel starters hopen dat ouders kunnen helpen bij de financiering van een woning. Tegenwoordig zijn er diverse manieren voor ouders om te helpen. Deze checklist is een overzicht van diverse manieren waarop jouw ouders eventueel te hulp kunnen schieten. 
Download PDF 193.52k

Checklist Mijn Financi?le Situatie

Iedereen heeft een andere financiële situatie. Deze checklist helpt je met het organiseren van jouw financiën. Hiermee krijg je makkelijker een overzicht van jouw financiële situatie. Dit helpt je straks weer als je op zoek gaat naar een hypotheek. 
Download PDF 198.59k

Checklist Aankopend Makelaar

Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan veel voordelen met zich meebrengen. Toch hebben ook veel starters vragen voordat zij een aankoopmakelaar inschakelen. In deze checklist staan veel vragen die voor starters relevant zijn om door te nemen met een eventueel toekomstig aankoopmakelaar. 
Download PDF 153.07k

Checklist Hypotheek Offerte

Een hypotheekofferte bestaat uit een overzicht van rentepercentages en ingewikkelde voorwaarden. Deze checklist wijst je op de punten die belangrijk zijn in de hypotheekofferte en waar je niet overheen moet lezen of waar je je financieel adviseur nog maar eens om uitleg voor moet vragen. 
Download PDF 174.13k

Checklist Koopcontract

Het koopcontract is een ingewikkeld document. In een koopcontract staat vaak een opsomming van ambtelijke termen die niet direct duidelijk zijn voor starters. In deze checklist staan een aantal punten opgenoemd die belangrijk zijn om te checken in het koopcontract. 
Download PDF 166.33k

Checklist Verzekeringen

Als jij een eigen huis gaat kopen, dan moet je diverse verzekeringen afsluiten. StartEasy zet in deze checklist alle verzekeringen op een rijtje. 
Download PDF 174.6k

Informatiebrochure starterslening

Diverse gemeenten in Nederland stellen startersleningen beschikbaar. De hoogte van de lening en specifieke voorwaarden verschillen per gemeenten. Uiteindelijk wordt de regeling door de Stichting Volkshuisvesting Nederland (SVN) geregeld. De SVN heeft diverse informatiebrochures gemaakt met meer informatie over de startersleningen en met een duidelijke uitleg over de werking van de lening. 
Download PDF 413.24k

Informatiebrochure Corporate starterslening

Naast gemeenten, kunnen ook woningcorporaties leningen verstrekken. In dat geval gaat het vaak om huizen die eerder verhuurd werden door de woningcorporatie en die nu verkocht worden aan starters. Ook deze leningen helpen de starter de financiering van een woning rond te krijgen. De regeling is iets anders dan een starterlening, maar nog steeds financieel zeer aantrekkelijk.  
Download PDF 1.33M

Informatiebrochure NHG

Vaak hebben starters de kans om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NHG helpt kopers bij het financieren van een huis tot een bepaald bedrag. Wil jij weten hoe de NHG werkt en aan welke eisen je moet voldoen om binnen de NHG-norm te vallen? Lees dan de brochure eens door. 
Download PDF 898.01k

Standaard koopcontract appartement

Als je straks een huis koopt, dan moet je ook een koopcontract tekenen. Het koopcontract wordt opgesteld door de verkopend makelaar. Alhoewel de koopcontracten kunnen verschillen, is bijgevoegd een standaard koopcontract voor een appartement te vinden. In het koopcontract staan ongetwijfeld veel woorden die je niet begrijpt. Teken niet zomaar een document, zonder vooraf te verdiepen in de betekenis. In de begrippenlijst staat de betekenis van alle begrippen die voorkomen in een koopcontract. (born: Hypotheker.nl)
Download PDF 67k

Standaard taxatierapport

Voordat je een hypotheek kan krijgen, moet je een taxatierapport laten maken van je nieuwe woning. In 2011 hebben de diverse brancheorganisaties nieuwe richtlijnen gesteld. Dit document is een standaard (leeg) taxatierapport. Ook jouw taxatierapport moet hier aan voldoen.  
Download PDF 302.29k

Standaard bouwkundig rapport

Veel kopers spreken af dat zij een bouwkundigrapport laten maken. een bouwkundig rapport wordt opgemaakt door een specialistisch bureau. In dit rapport staat een overzicht van eventueel te verwachte uitgaven aan de woning. Dit document is een standaard bouwkundig rapport. 
Download PDF 390.16k

Standaard Koopcontract eensgezinswoning

Als je straks een huis koopt, dan moet je ook een koopcontract tekenen. Het koopcontract wordt opgesteld door de verkopend makelaar. Alhoewel de koopcontracten kunnen verschillen, is bijgevoegd een standaard koopcontract voor een eensgezinswoning te vinden. In het koopcontract staan ongetwijfeld veel woorden die je niet begrijpt. Teken niet zomaar een document, zonder vooraf te verdiepen in de betekenis. In de begrippenlijst staat de betekenis van alle begrippen die voorkomen in een koopcontract. (bron: Hypotheker.nl)
Download PDF 67k

Rapport Starterslening Nederland

Het volledige rapport met het onderzoek naar de starterslening in Nederland. 
Download PDF 710.45k

Rapport Starterslening Nederland

Het volledige rapport met het onderzoek naar de starterslening in Nederland. 
Download PDF 710.45k

Advertenties

 http://www.starteasy.nl/Contact/
 http://www.larosmakelaardij.nl/
 http://www.pietwarmerdammakelaardij.nl/

Aanbod van starterswoningen is mogelijk gemaakt door huizenzoeker.nl

2012 © Copyright StartEasy.nl | Ontwikkeling Lined